kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Potrawka z królika z warzywami

Składniki

80 dkg Comber i udka królika 10 dkg cebuli 5 dkg marchwi 5 dkg selera 3 dkg pietruszki 2 dkg pora 6 dkg boczku wędzonego1 listek laurowy 2 ząbki czosnku 2 kostki przypraw do zup sól pieprz 2 dkg mąki

Przygotowanie

Boczek pokroić w kostkę, stopić. Uda i comber porąbać na foremne kawałki, poruszyć solą, pieprzem, mąką, zrumienić na stopionym boczku. Włożyć do rondla, dodać oczyszczone, opłukane i pokrajane w słupki warzywa (cebulę, pory w plasterkach), dodać listek laurowy, zmiażdżony czosnek, kostki przyprawy do zup. Wlać 1/3 l wody. Dusić pod przykryciem około 60 – 80 minut. Wyparowany płyn uzupełnić wodą. Gdy mięso będzie miękkie, włożyć z warzywami na salaterkę. Osobno podać ziemniaki. Do potrawki można dodać 1 – 2 kieliszki wina.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: