kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Sernik IZAURA

Składniki

Ciasto: 1,5 szkl mąki, 1,5 szkl cukru, 3 łyżki kakao, 1 p margaryny, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy, 4 jajka, 5 łyżek wody.

Przygotowanie

Margarynę, cukier, kakao, cukier waniliowy i wodę gotowac 5 min. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać. Odlać 0,5 szkl.
Do reszty dodać mąke, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wlać do formy.
Ser: 1 kg sera, 1 p masła + 0,5 p margaryny roztopione, 8 – 10 jajek (białka oddzielić od żóltek) żółtka utrzeć z 1,5 szkl cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, skórkę lub zapach pomarańczowy.
Ser zmieszać mikserem z tłuszczem, żółtkami i mąką i 1 łyżeczką proszku do pieczenia, na koniec dodać pianę z białek.
Piec 60 min w 200 st.
Wystudzone poleć odlaną masa i posypać wiórkami kokosowymi

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: