kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Ciastka francuskie szybkie proste

Składniki

4 szklanki mąki
1 kostka margaryny
2 żółtka
1 szklanka gęstej śmietany

Przygotowanie

Przetrzeć tłuszcz z mąką ,tzn. połaczyć by powstała sypka "mączka", dodać zółtka, śmietanę i siekać do złączenia. Ciasto włożyć na godzinkę do lodówki. Wykrawać ciasteczka, moczyć w białku i posypać cukrem. piec do zrumienienia w temp. 180 st.

Ciastka są pyszne i prawie jak francuskie,bez całej tej skomplikowanej ,jak dla mnie i pracochłonnej procedurze co przy prawdziwym francuskim cieście, rozpływają się w ustach…..i POLECAM, NAPRAWDĘ SMAKUJĄ WYŚMIENICIE!!!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: