kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

moj sos bolonski do makaronu

Składniki

300 g miesa mielonego,
2 cebule,
2 zabki czosnku,
800 g pomidorow w puszce bez skorki lub 500 g pomidorow,
4 lyzki koncentratu pomidorowego,
2 lyzki oliwy z oliwek,
przyprawy – sol,pieprz,bazylia i oregano.

Przygotowanie

Cebule i czosnek obrac i posiekac.
Podgrzac oliwe w garnku i poddusic w niej cebule.
Dodac mieso i podsmazyc.Pomidory z puszki pokroic na kawalki i wraz z sosem i przecierem pomidorowym wrzucic do garnka.
Dodac przypraw (bazylia,oregano) i czosnek.Smazyc wszystko razem,potem zalac bulionem (bulionu dajemy tyle w zaleznosci od tego jaki chcemy miec gesty sos ja dalam szklanke bulionu) i calosc podgotowywac ok. 20 minut.Doprawic.

Single Post Navigation

Leave a comment