kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

ciasteczka momenty Ewy

Składniki

40 dag mąki
20dag margaryny
10 dag smalcu
1 szklanka cukru pudru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia

dodatki:
wiórka kokosowe 15 dag
wiśnie w syropie
może też być marmolada

Przygotowanie

Tłuszcz utrzeć z cukrem mikserem,dodać pozostałe składniki,ucierać na jednolitą masę,formować niewielkie kulki (mały orzech włoski)obtoczyć w wiórkach kokosowych,zrobić palcem z góry ciastka dołek i włożyć wiśnię z syropu lub odrobinę marmolady.Upiec na złoty kolor w dobrze rozgrzanym piekarniku.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: