kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Rolmopsy z matiasów od Mężatki

Składniki

Składniki:
4 szklanki wody

1Marchewka
1cebula
Liść laurowy
gorczyca
ziele angielskie
pieprz w ziarnach
łyżka soli
łyżka cukru
Całość gotować ok 10 min.
Ostudzić dodać 3/4 szkl octu.

Filety solone wymoczyć w wodzie

Pokroić w plasterki:
marchewka
cebula
ogórek kiszony

Przygotowanie

Matiasy zawijać faszerując cebulą, marchewką i ogórkiem. Można przekłuć wykałaczką by się nie otwierały.
Układać w naczyniu zalać ostudzoną zalewą. Włożyć do lodówki.
Smacznego!

Rolmopsy powinny leżakować przynajmniej 40godz by były gotowe do spożycia.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: