kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Żeberka z cukinią z grilla

Składniki

4 duże żeberka wieprzowe (ok. 0.5 kg)
2 średnie cukinie
15 dag pomidorów
1 cytryna
2 łyżki miodu
2 łyżki oliwy
1 łyżka ostrej musztardy
1 ząbek czosnku
sól, pieprz

Przygotowanie

Żeberka natrzeć solą i pieprzem. Miód wymieszać z musztardą. Piec żeberka na grillu przez 20 minut co trochę przewracając i smarując pastą musztardową.
Cukinie umyć i przekroić na pół w poprzek, każdą połówkę trzykrotnie naciąć wzdłuż i w nacięcia włożyć pokrojone w plastry pomidory. Oliwę wymieszać z rozgniecionym ząbkiem czosnku i startą skórką z cytryny. Cukinie ułożyć na folii aluminiowej, posmarować sosem, zawinąć szczelnie w folię i grillować ok. 10 minut.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: