kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Paella valenciana

Składniki

kurczak (pociety na kawalki bez kosci)
papryka, cebula, przecier pomidorowy,
kalamary (biale duze), krewetki cale, mule swieze lub mrozone, wywar z ryby lub kurczaka, ryz okragly – gruby,

ilosci nie podaje gdzyz zalezne jak wielka chcesz ugotowac!!

Przygotowanie

na rozgrzana patelnie wrzuc pokrojanoa w kostke cebule i papryke, nastepnia pokrojone w okregi kalamary i krewetki podsmaz i dodaj kurczaka oraz przecier pomidorowy. podsmaz wszystko razem az kurczak bedzie miekki i dodaj ryz. zalej wywarem i gotuj 8 minut na ogniu. po 7 minutach udekoruj mulami i papryka. wloz do piekarnika na nastepne 8 minut na temp. okolo 200 st celcjusza. po wyciagnieciu przykryj scierka na 2 minuty i jest gotowe.
na zdjeciu wraz z kolega gotujemy troszeczke wieksza wersje na jedne wesele zjadlo 120 osob —🙂 A to co zostanie sami jemy :):):):)

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: