kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Makaron w sosie śmietanowym Danieli

Składniki

– makaron do spaghetti,
– salami,
– zielone oliwki,
– czosnek,
– śmietana,
– gałka muszkatołowa.

Przygotowanie

Gotujemy makaron al dente.

W tym czasie kroimy salami, oliwki i czosnek w proporcji dowolnej, co kto lubi, oliwki i czosnek powinny byc posiekane, salami pokrojone. wrzucamy pokrojone skladniki na rozgrzany olej i smazymy przez 4-5 min. dodajemy do tego ugotowany juz makaron i zasmazamy to razem. Dolewamy smietane i posypujemy galka muszkatolowa wedle uznania. Śmietany powinno byc tyle, by makaron w niej nie plywal. Podgrzewamy 2 min. wrzucamy na talerz i wcinamy.

Smacznego!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: