kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Składniki

0,5 – 1 kg ziemniaków

150 – 200 g wędzonego pstrąga

3 jaja ugotowane na twardo

2 marchewki

1 cebula czerwona

5 ogórków konserwowych

2 łyżki posiekanej natki

Sos:

3-4 łyżki majonezu

3 łyżki kwaśnej śmietany

0,25 łyżeczki czosnku granulowanego

0,5 łyżeczki tartego chrzanu

0,5 łyżeczki musztardy sarepskiej

sól, pieprz

Przygotowanie

Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Jaja, ogórki konserwowe oraz cebulę pokroić w kostkę. Pstrąga podzielić na małe kawałki i usunąć dokładnie ości.

Połączyć wszystkie składniki sosu i doprawić dość intensywnie solą i pieprzem

Wymieszać z sosem wszystkie składniki oprócz pstrąga (ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Dodać pstrąga i delikatnie wymieszać.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: