kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Roladki z suszonymi śliwkami

Składniki

2 pojedyncze filety z kurczaka
10dag suszonych śliwek
przyprawa do kurczaka
jajko
bułka tarta
olej do smażenia
łyżka mąki
1/2 kostki rosołowej, np. drobiowej

Przygotowanie

1. Filety myjemy i osuszamy, kroimy w poprzek w cienkie plastry. Delikatnie rozbijamy i opruszamy przyprawą.
2. Śliwki kroimy w paski. Układamy na każdym płacie. Mięso zwijamy w roladki. Spinamy wykałaczkami lub owijamy bawełnianą nicią.
3. Roladki panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju.
4. Kostkę rosołową kruszymy i rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku. Roladki wyjmujemy z patelni. Do pozostałego tłuszczu dodajemy mąkę, energicznie mieszamy. Wlewamy bulion. Zasmażke gotujemy do zgęstnienia. Polewamy roladki.

PODAJEMY Z KUSKUSEM

” Przyślij przepis “

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: