kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

batoniki bounty

Składniki

SKŁADNIKI NA :
35 batoników o wymiarach
(5cm długości i 1.5 cm grubości)
oraz 12 czekoladek.
-300ml mleka kokosowego
-80 ml śmietany kremówki
-120 gram cukru
-300 gram wiórków kokosowych
-40 gram masła
-3 łyżki oleju
-kilka kropli barwnika spożywczego czerwonego
-400 gram gorzkiej czekolady
-30 gram wiórków kokosowych do posypania batoników

Przygotowanie

Masa kokosowa: mleko kokosowe i śmietanę podgrzać następnie

dodac cukier i masło podgrzewac
do momentu aż cukier i masło się
rozpuszczą po czym dodac wiórki kokosowe
i dokładnie

wymięszać .
Masę podzielic na dwie części do
jednej dodac kilka kropli barwnika
czerwonego i dobrze wymięszać.
Masę wynieśc w chłodne miejsce
aby ostygła.Kiedy ostygnie wstawić ją jeszcze
do lodówki aby stwardła .Czekoladę roztopić w kapieli
wodnej dodając olej.Foremki na czekoladki
(silikonowe moga byc takie do kostek lodu )
wysmarowac dwukrotnie czekolada .
Schłodzic foremki w lodówce .Następnie
wypełnić masa kokosową tak aby około
3mm zostało na przykrycie czekolada .
Czekoladki dopełnić roztopiona czekoladą.
Z reszty masy uformowac wałeczki o
długości 5 cm i średnicy 1,5cm ..
Wałeczki wstawić do lodówki aby stwardły
.Następnie oblac je roztopioną gorzką
czekoladą i układać na papierze do
pieczenia .Kiedy lekko czekolada
zastygnie posypac batoniki wiórkami
kokosowymi.Batoniki schłodzić w lodówce.
SMACZNEGO!! Batoniki niczym się nie
różnią od tych sklepowych ""bounty""

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: