kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Murzynek (a

Składniki

2 szklanki mąki
1,5 szklanki cukru
1/2 szklanki mleka
1 kostka margaryny
2 jajka
3 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
bakalie

Przygotowanie

Margarynę rozetrzeć i dodawać stopniowo cukier i dobrze wymieszać. Następnie dodawać kakao nadal mieszając.Wlać powoli mleko.Proszek do pieczenia wymieszać z mąką i stopniowo wsypywać do masy.Kiedy wszystko jest dobrze wymieszane dodać jajka.Wszystko razem można ubijać mikserem tak, aby powstały pęcherzyki powietrza, dodać bakalie i wymieszać.
Piec 40-60 minut.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: