kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Brokułowa z kurczakiem

Składniki

1 duży brokuł
1 pierś z kurczaka
4 średnie ziemniaki
2 marchewki
2 l wywaru drobiowego
1 szkl. śmietany 18%
czubata łyżka mąki
sól, pieprz

Przygotowanie

Brokula opłukać, podzielić na różyczki. Ugotować do miękkości, przepłukać zimną wodą i pozostawić go w niej [zachowa kolor]. Resztę warzyw opłukać i obrać, a następnie pokroić, ziemniaka w kosteczkę, a marchew w półplasterki. Wrzucić do gotującego się wywaru i gotowac 20 minut. Pierś z kurczaka opłukać i pokroić na niewielki kawałki. Wrzucić razem z brokułami do wywaru z ugotowanymi warzywami. Doprowadźić do wrzenia. Śmietanę wymieszać z mąką, dolać trochę zupy i wlać do całości. Gotować jeszcze 3 minuty. Przyprawić.

Jedna porcja – 250 g zawiera ok. 210 kcal.
Smacznego

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: