kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Śledzie w miodzie

Składniki

50-60 dag płatów śledziowych
4 cebule
1/4 szkl. oleju
2 łyżki miodu
1/3 szkl. octu
1 mały koncentrat pomidorowy

Przygotowanie

Wymoczone śledzie w mleku (moczymy je ok. godziny) pokroić na niewielkie kawałki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w 1/4 szkl. oleju. Dodać ocet, miód i koncentrat. Wymieszać, lekko przesmażyć. Później tak przygotowany sos połączyć ze śledziami. Włożyć do słoika i odstawić do lodówki na parę godzin.
Podawać z pieczywem. Pyszne śledziki .

Przepis dostałam od znajomej🙂

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: