kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Makaron z miesem mielonym i jogurtem

Składniki

4 porcje

500 g miesa mielonego
500 g makaronu (swiderki, penne itp.)
500 ml jogurtu naturalnego
4 zabki czosnku
4 miesiste pomidory
1 duza cebula
2 lyzki masla
sol, pieprz, papryka w proszku
natka pietruszki

Przygotowanie

1. Mieso mielone podsmazyc z drobno pokrojona cebula. Nastepnie dodajemy do miesa pomidory obrane ze skorki i drobno pokrojone i dalej smazymy. Doprawiamy sola i pieprzem.

2. W miedzyczasie gotujemy makaron. Jogurt wymieszac z wycisnietym czosnkiem i wymieszac go z makaronem.

3. Na dno miski wkladamy mieso mielone, przykrywamy je makaronem wymieszanym z jogurtem.

4. 2 lyzki masla rozpuszczamy na patelni razem z lyzeczka papryki w proszku i polewamy makaron. Calosc posypujemy posiekana natka pietruszki.

Mozemy rowniez ukladac od razu na talerzu, w takiej kolejnosci jak wyzej.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: