kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Przystawka grecka

Składniki

4 spore twarde pomidorki
1 opakowanie sera Feta
1 mała główka czosnku
szczypiorek, pieprz, ew. gotowa przyprawa do sałatki greckiej

Przygotowanie

Pomidory parzymy, obieramy ze skórek i kroimy na dość grube plastry (ok. 0,5 cm).
Fetę kroimy nożem umoczonym w gorącej wodzie (żeby się nie rozwalała ;)) na małe kosteczki, układamy po kilka takich kosteczek na każdym plasterku pomidora.
Na to wyciskamy czosnek, posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem, przyprawiamy czym kto lubi, można dodać posiekane zioła. Ja np. troszeczkę solę, ale soli w przepisie nie podałam, bo utarło się, że do Fety soli nie dodajemy.
Przystawkę podpatrzyłam na imieninach mojego taty,gdzie zrobiła furorę, jest pyszna i doskonała w swojej prostocie. Polecam i życzę smacznego !!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: