kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Chlebek truskawkowy

Składniki

240 g maki
1 lyzka proszku do pieczenia
szczypta soli
2 lyzeczki skorki z cytryny
1/2 lyzeczki galki muszkatalowej
2 jajka
120 g cukru
110 ml mleka
110 ml oleju
500 g truskawek

Przygotowanie

1. Wszystkie suche skladniki wymieszac razem.

2. Do suchych skladnikow dodac mokre i wszystko razem wymieszac.

3. Nakoncu dodac truskawki i ostroznie wymieszac.

4. Ciasto wylac do keksowki lub innej mniejszej formy i piec w 180°C przez ok. 50 minut. Po wyjeciu z piekarnika odczekac 10 minut a nastepnie wyjac ciasto z foremki. Wystudzic kompletnie i dopiero kroic.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: