kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

gołąb

Składniki

-kapusta biała
-80 dag mięsa mielonego
-torebka ryżu
-koncentrat pomidorowy
-kostka rosołowa
-przyprawy ( sól ,pieprz , przyprawa do mięsa mielonego )
-jajko surowe

Przygotowanie

Z kapusty zdjąć liście ( nieszkodzi jak się podrą), obgotować .Do mięsa mielonego dodać jajko, przyprawy(sól, pieprz , przyprawę do mięsa mielonego )i obgotowany ryż, wymieszać. Przygotować sos :rozpuścić kostkę rosołową w gorącej przegotowanej wodzie i dodać koncentrat pomidorowy , wymieszać .Obgotowane liście kapusty ulożyć w naczyniu żaroodpornym , na nich wyłożyć warstwę mięsa , polać sosem , a następnie przykryć warstwą kapusty i ponownie polać sosem.Zapiekać w naczyniu żaroodpornym ok.50 min.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: