kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Łazanki z kwaszoną kapustą

Składniki

40 dag makaronu łazanek
50 dag kapusty kwaszonej
3 dag grzybów suszonych,
8 dag cebuli,
2 dag mąki,
5 dag tłuszczu,
pieprz i sól do smaku

Przygotowanie

Grzyby umyć, namoczyć i ugotować. Kapustę pokroić, zalać wywarem z grzybów, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i dalej gotować pod przykryciem. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć nie rumieniąc, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z odcedzoną kapustą i łazankami oraz posiekanymi grzybami, doprawić do smaku przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i posypanego tartą bułką, zapiec.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: