kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

marchewkowe ciasto

Składniki

4 jaja
1 1/2 szklanki cukru
2 szklanki drobno startej i ubitej marchwi
2 szklanki mąki
3/4 kostki masla lub margaryny
2 plaskie łyżeczki sody
2 płaski łyżeczki proszku do pieczenia można dodać cukier waniliowy
4 łyżeczki cynamonu

polewa
10 dkg serka śmietankowego – topionego
10 dkg masła
1 szklanka cukru pudru
1 cukier waniliowy

Przygotowanie

Jaja ubić z cukrem ,dodać marchew ,mąkę i pozostałe sypkie składniki oraz przestudzone zozpuszczone masło.
wymieszać i wylać do formy .
Piec w 200stopniach przez 50 minut.
polewa
masło roztopić z serkiem -mieszać,dodać cukier.
Przestudzoną masę wylać na ciasto

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: