kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Prosta zupa porowa z mięsem mielonym

Składniki

1/2 kg mięsa mielonego (najlepiej wieprzowo-wołowego)
2 spore pory
2 lub 3 serki topione (duże – 2najlepiej śietankowe i 1 ziołowy)
1 ząbek cząsnku
sos sojowy (opcjonalnie)
1 kostka bulionu wołowgo

sól i pieprz (polecam pikankną mieszankę pieprzy) do smaku

Przygotowanie

Prosta, błyskawiczna i syta zupka

Wodę zagotować, rozpuścić w niej bulion i serki. Mięso delikatnie doprawić solą i pieprzem, uformować małe kuleczki i wrzucić do wywaru. Pory pokroić w cienkie plasterki, ząbek czosnku zgnieść i wszystko dodać do całości. Godowac na małym ogniu do chwili gdy mięso będzie ugotowane i miękkie. Doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Zupę w talerzu posypać drobniutko posiekanym porem (zielone liście) . Smacznego

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: