kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

błyszcząca polewa na ciasto

Składniki

2 jajka
4 łyżki cukru
3 łyzki kakao
1 kostka margaryny /ja używam palmę/
w lecie 4 kostki czekolady gorzkiej /żeby zrobiła się twardsza/

Przygotowanie

jajka i cukier utrzeć na pulchną masę dodać kakao i roztopioną bardzo gorącą margarynę ( gotująca się ) /zeby zaparzyć masę/
nastepnie pokrojoną czekoladę.Mozna to wszystko ucierać mikserem.
Bardzo dobra na torty, mazurki, ciasta i dekorację ciasteczek.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: