kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Filet z mintaja wg mamy Różyczki

Składniki

♥ 70 dkg ryby mintaj(płaty)
♥ kilka plastrów żółtego sera
♥ przyprawa do ryb
♥ 3 jajka
♥ bułka tarta
♥ olej do smażenia
♥ sól+pieprz

Przygotowanie

Mintaja rozmrozić na sicie,posolić,popieprzyć.
Bułkę tartą, wymieszać z przyprawą do ryb(1 łyżka)jajka rozbić,dodać 1 łyżeczkę przyprawy,roztrzepać dobrze widelcem.
Mintaja panierować najpierw w panierce,położyc plaster żółtego sera,
dociąć tak żeby nie wystawał za rybę.
Spiąć wykałaczką,(złamać wykałaczki na krótkie)obtoczyć w jajku,i jeszcze raz w panierce.
Smażyć na oleju na chrupiąco,wyjąć wykałaczki.
Pychotka polecam ,smak ryby jest pyszny.
Smacznego.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: