kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Wiosenna sałatka z rzodkiewkami i jajkiem

Składniki

2 zielone ogórki
1 pęczek rzodkiewek
4 średnie jajka
pęczek dymki
1/2 pęczku koperku
6 łyżek gęstej kwaśnej śmietany
sól
pieprz

Przygotowanie

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i grubo posiekać. Ogórki umyć, obrać, pokroić w kostkę, rzodkiewki pokroić w ćwiartki. Posiekać szczypiorek i koperek. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać w misce. Polać kwaśną śmietaną, przyprawić solą i pieprzem.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: