kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Zupa ala gulaszowa

Składniki

50 dkg.mięsa mielonego( wiep.-wol.)
1duża papryka
włoszczyzna mrożona około 2-3 garście
2 średnie cebule
3 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
0,5-1 łyżeczki ostrej papryki mielonej
1 mały koncentrat pomidorowy(70g.)
3 łyżki ketchupu
1 kostka rosołowa drobiowa
sól,pieprz

Przygotowanie

Do metalowego garnka wkładamy mięso i smażymy do lekkiego zbrązowienia.Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i chwilę smażymy ,solimy,pieprzymy dodajemy obie papryki i smażymy to jeszcze z minutkę cały czas mieszając,aby nie przypaliła się papryka bo będzie gorzka.
Zlewamy to gorącą wodą tak około 1,5 litra,dodajemy kostkę rosołową,włoszczyznę,pokrojoną w nieduże paseczki parykę,koncentrat,ketchup.
Gotujemy to okło 10-15 min.w międzyczasie doprawiając do smaku.

I tak w 30 minut mamy pyszną i rozgrzewającą zupkę .

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: