kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

słodkie poledwiczki

Składniki

1 kg. "slodkich” poledwiczek
2 średnie cebule
4 ogórki kiszone
musztarda
sól, pieprz
jajka, maka
ole do smazenia

Przygotowanie

Poledwiczki kroimy na plastry ok 1 cm. Rozbijamy tak jak schabowe. Posypujemy sola i pieprzem. Nastepnie kazda smarujemy musztarda (cienko). Cebulke i ogórek kroimy w paseczki i ukladamy na kazdej poledwiczce. zawijamy tak jak roladki. Obtaczamy w maka-jajko-maka. Smazymy na mocno rozgrzanym oleju.
POLECAM SA NAPRAWDE SUPER!!!

P.S. NAJLEPIEJ SMAKUJA Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI I SUROWKA Z KAPUSTY.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: