kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Dup….Pawiana

Składniki

Biszkopt z 4 jaj z dodatkiem kakao
Capucino(1 szkl.przestudzonego)
2 opak.murzynków (takich na płaskim wafelku,niemieckich)
3 serki homogenizowane waniliowe
3 galaretki czerwone
0,5l śmietany 36%
2 śmietano-fixs
2 łyżki cukru
1 cukier waniliwy
gorzka czekolada

Przygotowanie

Po upieczeniu i wystudzeniu bszkopta nasączamy go capucino ,a potem z murzynków odcinamy wafelek i układamy na biszkopcie.Galaretki rozpuszczamy w 4 1/2 szkl. gorącej wody,kiedy galaretka zacznie gęstnieć do wysokiego naczynia wykładamy serki waniliowe i do nich dodajemy powoli galaretkę energicznie mieszając.Kiedy połączymy to to szybko wykładamy tą masę między murzynki,wyrównujemy i bierzemy się za ubijanie bitej śmietany.Do śmietany dodajemy cukier,cukier waniliwy i ubijamy podkoniec doajemy śmietano-fixsy i na ciasto wykładamy a wierzch posypujemy potartą czekoladą.

PYCHA!!!! Polecam.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: