kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Babka cytrynowa

Składniki

4 jajka
1 szklanka cukru
1 olejek cytrynowy
1 szklanka mąki pszennej
0.5 szklanki mąki ziemniaczanej
1 łyzeczka proszku do pieczenia
1 kostka margaryny

tłuszcz oraz bułka tarta do wysmarowania formy

Przygotowanie

Jajka i cukier miksujemy, dodajemy olejek i szklankę mąki pszennej następnie mąkę ziemniaczaną oraz 1 łyżeczke proszku do pieczenia. gdy mamy jednolitą masę dodajemy na sam koniec roztopioną, wrzącą kostkę margaryny i dalej miksujemy.
Wszystko wylewamy do wcześniej wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą formy.
Pieczemy ok 50 min w temperaturze 180 stopni.

Smacznego;)

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: