kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

szybkie, pyszne ciasteczka Tomka

Składniki

1. op. kleiku ryżowego
1 margaryna Kasia
3 jajka
1 cukier waniliowy
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 czubate łyżki wiórków kokosowych (może być pozostałość po malibu Agnieszki)patrz alkohole
dżem/powidła do przybrania

Przygotowanie

miękką margarynę posiekać nożem dodać pozostałe składniki, szybko wyrobić
formowac ciasteczka w postaci kółek wielkości czterech centymetrów z dziurką w środku piec ok 20 minut w temp. 175-200 st. ( tak by się zarumieniły) po wyjęciu włożyc w dziurkę dżem
Polecam , są przepyszne a wymagaja minimum pracy( całość roboty 10 minut)
Smacznego Carlie

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: