kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Walentynkowe koreczki

Składniki

Koreczki( składniki na jeden koreczek):
– 1 plasterek sera żółtego
– 1 kromka chleba
– 1 plasterek wędliny, np. szynki
– masło
– 1 ogórek kwaszony
– 1 wykałaczka

Dip z rokpola:
– 5 dag twarożku
– 1/4 szklanki jogurtu naturalnego
– 1/2 łyżeczki soku z cytryny
– 1/2 łyżeczki posiekanej zieleniny( koperek, szczypiorek, natka pietruszki)
– sól
– pieprz

Przygotowanie

Przy użyciu noża lub foremki do ciastek wycinamy z chlebka, wędliny i sera po dwa serduszka. Chlebowe serduszka smarujemy masłem. Na serduszku z chleba kładziemy serduszko z wędliny, następnie dwa serowe serduszka, ponownie serduszko z wędliny i serduszko z chleba( z tym, że masełkiem na dół). Koreczek- kanapeczkę łączymy wykałaczką i dekorujemy kawałkiami ogórka kwaszonego.

Do takich krokietów proponuję dip z rokpola.
Twarożek miksujemy z jogurtem naturalnym, w trakcie miksowania dodajemy sok z cytryny i posiekaną zieleninę. Dip doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: