kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Budyniowiec mojej mamy

Składniki

2 opakowania krakersów
1 l mleka
1 kostka margaryny
1 cukier waniliowy
2 jajka
1 szkl cukru
1 szkl mąki

Przygotowanie

W rondelku zagotować 3 szklanki mleka z 1 szkl cukru. Zestawić na chwilę z ognia.
W drugim naczyniu mikserem wymieszać 1 szkl mąki, 2 jajka, cukier waniliowy i 1 szkl mleka. Kiedy zrobi się jednolita masa małymi porcjami należy ją wlewać do rondelka z wcześniej zagotowanym mlekiem z cukrem. Mikserem wymieszać wszystko, wstawić na ogień i zagotować.
W blaszce wyłożonej pergaminem ułożyć warstwę krakersów następnie 1/2 gorącej masy, znów warstwę krakersów i pozostałą masę. Wierzch cista posypuję rozdrobnionymi widelcem krakersami.
Smacznego

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: