kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Delikatny poziomkowy mus

Składniki

-0,5 kg poziomek
– 4 łyżki cukru pudru
-3 białka
– łyzka żelatyny

Przygotowanie

Opłukaj, obierz poziomki z szypułekCzęść owoców pozostaw w całości, resztę przetrzyj przez sitko i posłódź (nie zużywaj całęgo cukru)Z pozostałym cukrem ubij na sztywno białkaRozpuść żelatynę w małej ilosci gorącej wody i zagotujPrzeterte poziomki połącz z pianą, dodaj żelatynęUbijaj- przestań dopiero gdy poczujesz, że masa zaczyna się zestalaćPrzełóż do miseczekUdekoruj (pasuje bita śmietanka)

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: