kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

gołabki z warzywami

Składniki

duża główka młodej kapusty
30 dkg mrożonej włoszczyzny lub mieszanki warzywnej
50 dkg mielonego mięsa
jajko
garśc bułki tartej
przyprawy sól,pieprz

Przygotowanie

Kapustę w całości gotujemy 20 minut po tym czasie wyjmujemy i studzimy.Po ostudzeniu rozbieramy na liście.
Mrożone warzywa miksujemy lub rozdrabiamy dodajemy mięso
jajko,bułkę tartą przyprawiamy solą i pieprzem,wyrabiamy.
Na liście nakładamy farsz mięsno } warzywny zwijamy gołąbki.Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą lub olejem,wierzch skrapiamy olejem lub oliwą przykrywamy resztą liści lub folią aluminiową.Zapiekamy 1 godzinę w piekarniku 200 stopni C .Po zapieczeniu polewamy dowolnym sosem ( pomidorowym,koperkowym,grzybowym.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: