kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Placki z mieszanki plackowej Nigeli

Składniki

syrop:
125ml syropu klonowego, 200g czarnych jagód;

Podgrzewać do zagotowania. Przelać do dzbanka.

MIESZANKA PLACKOWA:
600g maki tortowej,
50g proszku do pieczenia,
2 łyżeczki sody oczyszczonej,
łyżeczka soli, 50g cukru pudru.

Wymieszać, przechowywać w zamknietym słoju.

150g mieszanki plackowej,
250ml mleka 3,2%;
jajko;

Przygotowanie

Mieszać, dodać 15g stopionego masła, wymieszać. Ciasto ma być dosyć gęste.
Rozgrzać patelnię, nakłądać nieduże placki. Na złotobrązowo z obu stron. Podawać z sosem.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: