kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Sernik 2

Składniki

Składniki:

1,5 szk. mąki tortowej
4 łyżki cukru
0,5 kostki margaryny
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Na masę serową:

40 dag zmielonego twarogu
5 jajek
0,5 szk. cukru
1 szk. śmietany kremówki
1 budyń waniliowy

Przygotowanie

Z mąki, margaryny, jajka, cukru i proszku do pieczenia wyrobić ciasto, uformować kulę, schłodzić ok 1 godz. w lodówce. Wyłożyć do formy.
Do twarogu dodać budyń w proszku i żółtka utrzeć na gładką masę, następnie dodać ubitą na sztywno pianę z białek z cukrem oraz ubitą śmietanę kremówkę. Delikatnie wymieszać z masa twarogową.
Wyłożyć na kruche ciasto i piec ok. 1 godz. w piekarniku nagrzanym do 170 C.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: