kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Roladki z pieczarkami

Składniki

4 filety z piersi kurczaka
1 cebula (średnia)
250 g pieczarek
szczypiorek
sól, pieprz,
oliwa z oliwek do smarzenia
mąka, tarta bułka, płatki kukurydziane jajko – do panierki

Przygotowanie

Piersi umyc osuszyc każdą naciąć w poprzek by powstała kieszeń, posolić popieprzyć wstawic do lodówki na 30 min.
W miedzyczasie kroimy cebulkę i pieczarki. Cebulkę zeszklic na patelni dodac pieczarki które dusimy razem az odparuje całkiem woda, po lekkim przestygnieciu dodajemy posiekany szczypiorek wszystko doprawiamy do smaku i faszerujemy kieszenie piersi które na koniec spinamy wykałaczką. Wszystko panierujemy i smarzymy na oliwie z oliwek na złoty kolor. Podajemy z surówką z białej kapusty, brokułami z wody i podajemy zimny kefirek Smacznego.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: