kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Sernik mamy Romana

Składniki

1 kg sera białego 1 op. budyniu (najlepiej waniliowy lub smietankowy) 4 jajka 1 cukier waniliowy 1 1/4 szklanki cukru 2 op. herbatników 1 kostka margaryna 1 łyżka kaszy manny

Przygotowanie

Ucierami ser żeby był jednolity, następnie dodajemy margarynę, jajka i budyń i mieszamy. Potem dodajemy mannę, cukier i cukier waniliowy ciągle mieszając. Średniej wielkości tortownicę smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą, następnie spód wykładamy pokruszonymi uprzednie herbatnikami. Masę serową wylewami na herbatniki i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. PS: Można dodać rodzynki, albo z wierzchrzu zrobić galaretkę lub bitą śmietanę.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: