kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Babka dwukolorowa

Składniki

2 szklanki i 2 łyżki mąki
ok. 2 szklanki cukru
1/2 szklanki mleka
3/4 kostki margaryny (Palma)

3-4 łyżki oleju
6 jajek
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
2 łyżki kakao

Przygotowanie

Utrzeć margarynę z cukrem i cukrem waniliowym dodając żółtka i olej. Wlać stopniowo mleko.Mieszając dodawać stopniowo mąkę z proszkiem. Na koniec ubitą pianę z białek. Do 1/3 ciasta dodać kakao.

Do formy babkowej lub tortownicy wlewać na przemian ciasto ciemne i jasne.

Piec ok.50 minut w temp.180 stopni.

SMACZNEGO!!!!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: