kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Kotleciki ryżowe z parówką

Składniki

8 parówek drobiowych
40 dag ryżu(może być trochę mniej, ale jak zostanie to się nie zmarnuje)
2 jajka
2 łyżki mąki
4 łyżki bułki tartej
Przyprawy (po szczypcie i do smaku):
pieprz
sól
słodka papryka
ostra papryka
czosnek granulowany
cebula granulowana

Przygotowanie

Krok 1:
Ugotować ryż, tak aby był miękki ale twardy (aldente) oraz kleisty(ułatwia następne etapy). Ryż odcedzić, lekko schłodzić.
Krok 2:
Ryż w misce doprawić przyprawami, dodać całe, surowe jajka oraz mąkę i bułkę tartą. Jeżeli masa nie jest kleista trzeba dodać więcej bułki.
Krok 3:
Na patelnie wlać dużo oleju (jak do kotletów schabowych czy mielonych). Na talerz wsypać troche bułki tartej i mąki.Na rękę nasypać sobie troche tego proszku położyć warstwe masy ryżowej, na to parówkę i znowu mase ryżową. Uformować z tego podłużnego kotleta i położyć na patelnie. Robić tak z następnymi 7 parówkami.
Krok 4:
Jeżeli zostało tna zrobić male kotleciki bez parówke.

Życze smacznego!!!!!

Troche zdeformowany bo już z lodówki

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: