kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

szarlotka bez pieczenia

Składniki

2 kg jabłek (Jonagoret) lub inne 2 galaretki cytrynowe 1 paczka biszkoptów 1/2 litra śmietany 36% 3 łyżeczki żelatyny gorzka czekolada ( tabliczka ) lub posypka czekoladowa

Przygotowanie

Jabłka zetrzeć na grubej tarce i uprużyć w małej ilosci wody.Pod koniec posłodzić do smaku.Wyłaczyć gaz, wsypać suche galaretki,wymieszać i wystudzić. Formę wyłożyć biszkoptami ,wlać lekko ciepłą masę i odstawic do lodówki.Ubić kremówke ,posłodzić do smaku cukrem pudrem pod koniec ubijania dodać rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę.Śmietanę wyłożyć na masę jabłkową ,udekorować startą czekoladą.Schłodzić w lodówce.Mozna spróbować z innymi owocami .Smacznego!!!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: