kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Kluski Szare Kluski

Składniki

Ziemniaki pare sztuk

mąka

jedno jajko

osolona woda

1 cebula

boczek

kapusta kiszona

Przygotowanie

ziemniaki scieramy na tarce o najmniejszych oczkach jak na placki ziemniaczane(solimy,pieprzymy).Dodajemy odpowiednią ilosc maki i jajko,aby ciasto było bardzo geste.Musi jednak odpadac od lyzki, po potrząśnięciu nią:-) formujemy łyżką kluski wielkości pół *DUUUŻEJ ŁYZKI.*wrzucamy na gorący osolony wrzątek z kropelkq oleju i gotujemy az do wypłynięcia +5 min po wypłynieciu. Odcedzamy dokladnie.(mozemy nawet na sekunde wrzucic na patelnie aby pozbyc sie wody)W tym czasie podsmazamy cebulke z boczkiem bez tluszczu. Polewamy ugotowane kluseczki boczkiem z cebulka, podajemy z kapustą kiszoną

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: